| Egyszerű, kevert sütemény, lekvárral töltve.
Almás sütemény
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor, 3 tojás, 40 dkg reszelt alma,
- 1 teásk. fahéj, 40 dkg liszt, 1,5 cs. sütőpor,
- 15 dkg margarin, baracklekvár.
Elkészítése:
A cukrot jó habosra keverem az egész tojásokkal.
Ezután belerakom a lereszelt, kinyomkodott, almát, a fahéjat. Ezzel is kavarom egy kicsit.
Egy magasabb falú (32x20 cm) tepsit kimargarinozok, és belisztezek. A sütőmet bekapcsolom 175 fokra.
A lisztbe rakom a sütőport, és elkeverem, majd beleszitálom ezt a lisztes keveréket is, és az olvasztott margarinnal egynemű masszává kavarom az egészet.
Beleöntöm a tepsimbe, és 20 percig sütöm.
Ezután én megfordítottam, és még 8 percig sütöttem, ellenőriztem hurkapálcával, hogy átsűlt-e, és kivettem.
Ha kihűlt, akkor kettévágom, és baracklekvárral megkenem.
Porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |