|
Ez egy hagyomnyos karfiolleves, egy kis majorannval megbolondtva !
rdemes kiprblni, mert nagyon finom !

Majoranns karfiolleves
Hozzvalk:
- 2 db kzepes fej karfiol, 3 db csirkeszrny,
- 5 db csirkemj, 4 db rpa, 2 db zldsg,
- s, bors, majoranna, telzest, olaj.
Elksztse:
Az olajon elkezdem prolni-pirtani, a karikra vgott rpt,
majd hozzteszem a csirkeszrnyakat, s a rzsira szedett karfiolt.
Ha mr kaptak egy kis sznt, akkor felntm annyi vzzel, amennyi levest szeretnk (ez nllunk kb. 4 liter), beleteszem a zldsget, s felfzm, a levest.
Ha felftt, akkor kis gzra veszem, s csak ekkor teszem bele a mjakat, s szom, borsozom, telzestzm, s teszek bele egy evkanl majorannt.
Addig fzm, amg minden puha nem lesz.
Ha valakinek nem elg sr, fzhet bele tsztt is, de n nem szoktam.
J tvgyat kvnok hozz !
| |