| Ez a süti Anyukám nélkül nem jött volna létre !
Tőle van a recept, és hozzá jó sok útmutatás, és még a belevaló, saját készítésű baracklekvár is.
Köszi Anyuci !
Zserbó
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt, 35 dkg margarin, 1 cs. sütőpor,
- 1 cs. szárított élesztő, 2 db tojássárgája,
- 5 dkg porcukor, 1 dl tej, egy csipet só.
- pici olaj, jó fél üveg baracklekvár,
- 8 evők. darált dió, 6 evők. kristálycukor.
Elkészítése:
A hideg lisztben elmorzsoltam a hideg margarint. Hozzáadtam az élesztőt, a sütőport, a porcukrot, a tojások sárgáját, és apránként a tejet, mellyel szépen összedolgoztam.
Amikor szép egynemű lett a tésztám, akkor folpackba csomagolva, beraktam a hűtőbe.
A diót ledaráltam, és összekevertem a cukorral.
A nagy gáztepsimet kikentem olajjal.
Ezek után elővettem a tésztát, és 3 egyenlő részre vágtam.
Egyet kinn hagytam, a többit visszaraktam a hűtőbe.
Lisztezett deszkán akkora lappá nyújtottam, amekkora a tepsim. A nyújtófára feltekerve a tepsibe raktam, megkentem jó vastagon lekvárral, és beszórtam a cukros-dió felével. Ezután kinyújtottam a második adag tésztából, a következő lapot, amit ráraktam az eddigiek tetejére. Ezt is jól meglekvároztam, és beszórtam a maradék cukros-dióval.
Ekkor bekapcsoltam a sütőmet 160 fokra.
Majd az utolsó adag tésztámat is kinyújtottam, és ráraktam az egész tetejére. Megszúrkáltam pár helyen villával, és beraktam süni, és 35 perc után, amikor már szép világos barna lett, el is készült.
Lehet rá simán porcukrot szórni, vagy akár csokimázat is lehet tenni a tetejére !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |