| Nagyon egyszerű, és nem igényel odafigyelést sem, és még a köret is megvan az ebédhez !
Baconos csirke zacskóban
Hozzávalók:
- 3 db egész csirkecomb, 1 db csirkemell, de lehet csak csirkemellből, vagy csirkecombból is készíteni,
- 5-6 nagy szem burgonya, 8 gerezd fokhagyma,
- provanszi fűszerkeverék, de lehet barbecue-s, vagy másféle is, 1 evők. liszt, egy nagyméretű sütőzacskó,
- 10 szelet bacon szalonna (25 dkg-os csomag).
Elkészítése:
A csirkecombokat kettévágom (alsó-felső részre), a melleket pedig szintén kettőbe vágom. Minden húsba hegyes késsel kis zsebeket szúrok, és fokhagymagerezdeket dugdosok bele.
A burgonyákat megpucolom és négyfelé vágom hosszában.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
Előveszek egy nagyobb tepsit, és a sütőzacskómat belerakom, és a száját visszahajtom, és egyenként befűszerezem a húsokat. Ezt azért jó így a zacskóban csinálni, mert így a felesleges fűszer nem megy pocsékba, hiszen a zacskóban marad.
Minden egyes húsdarabot betekerek egy-egy szalonnacsíkba, de nem kell őket rögzíteni.
A zacskóba teszek egy kis lisztet, az összes burgonyát, és jól megszórom a fűszerkeverékkel. A zacskó száját összefogva, jól összerázom, hogy a fűszer jól eloszoljon a burgonyákon.
Ezután szépen elegyengetem a burgonyákat, a zacskóban, és az összes húsdarabot, ráteszem a burgonyák tetejére.
A zacskó száját bezárom, 4-5 helyen hegyes eszközzel megszúrkálom, és a forró sütőbe rakom 1 órára az egészet.
Ennyi idő alatt megpuhul minden, de én azt szeretem, ha színe is van, ígyhát a zacskót jól szétnyitom, és grillezve, pirosra sütöm a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |