|
Ezt az telt egy tartalmas leves utn, vagy knny vacsornak ajnlom, egy finom fehrbor trsasgban.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1233491417_02996.)
Slt sonks tszta
Hozzvalk:
- 25-30 dkg fstlt, ftt vagy pcolt sonka, de
ksztettem mr ftt, fstlt tarjval is
- szles metlt, s, bors, olaj,
- 1,5 dl tej, 4 tojs, szerecsendi, 5 dkg margarin.
Elksztse:
A tsztt odatesszk sval, olajjal fni.
Kzben a sonkt apr darabokra vgjuk.
A tejet sszekeverjk a tojsokkal, szzuk, borsozzuk, s reszelnk bele szerecsendit is.
A kiftt tsztt sszekeverjk a felszeletelt sonkval.
Egy nagyobb tzll tlat, vagy jnait kimargarinozunk, s belentjk a sonks tsztnkat.
Nyakon ntjk a tojsos-tejes masszval, gy hogy mindentt legyen rajta.
n hideg stbe tettem, nehogy a jnai eltrjn, s 180 fokon 30 percig stttem. Utnna kivettem, s a maradk margarint feldarabolva rdobltam, nehogy meggjen a tszta teteje, hiszen a jnai tetejt nem tesszk r ! Mg 10-15 percig gy stjk, majd ki is vehetjk, hiszen elkszlt.
J tvgyat kvnok hozz !
| |