|
Tcskbogr oldaln talltam a receptet, ami azrt volt szimpatikus, mert nem kell hozz kenyrstgp s mgis nagyon egyszernek tnt. Ezutn minden htvgn fogok ilyet stni !!!
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1318004060_00020.jpg)
Burgonys zsemle
Hozzvalk:
- 40 dkg liszt, 15 dkg burgonya, 2,5 dkg leszt,
- 5 dkg margarin, 2 evk. cukor, 1 evk.mz,
- 1 db tojs, 1 tesk. s, 1 dl meleg tej, 1 dl meleg vz,
lehet a krumpli fzlevbl is.
Elksztse:
A burgonyt nyersen mrem le s megfzm.
A lisztbe keverem a st, majd a kzepbe kis mlyedst csinlok, beleteszem a cukrot(porcukrot), rmorzsolom az lesztt s felntm meleg tejjel.
gy 15 perc alatt szpen felfut, ekkor hozzadom az sszetrt burgonyt s a tbbi hozzvalt, majd szpen kidagasztott tsztt lltok ssze.
Meleg helyen a dupljra kelesztem s egy lgyabb tsztt kapok. Lisztes munkafelleten tgyrom s 16 rszre vgom. Kialaktom a zsemleformkat s stpapros tepsibe rakom ket s mg 1 rt kelesztem.
(A kpen lvk azrt olyan laposak, mert nem 16 fel vgtam, csak 12 fel, s kt tepsibe osztottam el ket, gy volt helyk elterpeszkedni)
Nem kell ket lekenni semmivel sem.
n hideg stben kezdtem el stni, gy mire 200 fokos lett a stm addigra mr flig meg is sltek.
12-15 perc alatt kszen is lettek !
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |