|  | Br leszts tszta, de nem kell  kln  keleszteni, ezrt btran hozz lehet fogni, mert nagyon finom !Ezt is a Stigyrban talltam !
 
 
  
 Sajtos-sonks csiga
 
 Hozzvalk:
 
 - 2,5 dl leszt, 1 kvsk. s, 1 pohr tejfl,
 - 20 dkg margarin, 30 dkg liszt.
 - 20 dkg reszelt Trappista sajt, 15 dkg fstlt-ftt sonka
 vagy tarja, esetleg baconszalonna,
 - 1-2 kanl tejfl, 1 tojs.
 
 Elksztse:
 
 A lisztbe keverem a margarint,  a tejflt, a st, s belemorzsolom az lesztt is. Nekem mg vett fel lisztet, de nyugodtan adjunk hozz mg.
 Ha a tszta mr sszellt, lefedve a htbe rakom minimum egy rra, de lehet akr egy egsz jszakra is.
 A tltelkhez  a sonkt aprra vgom, de le is lehet darlni.
 Hozzkeverem a tejflt, a sajt hromnegyedt, a tojst s jl sszekeverem.
 A stt 180 fokra bekapcsolom.
 A tsztt kiveszem a htbl, s lisztezett deszkn fl cm vkony tglalapp nyjtom.
 Rkenem a tltelket, s felcsavarom, mint a bejglit, s 1,5 cm-es szeletekre vgom.
 Kt nagy tepsit vkonyan kiolajozok.
 A csigkat elosztom a kt tepsibe, nekem gy 15-15 db lett.
 A csigk tetejt megszrom a maradk sajttal s mindkt tepsivel berakom a stbe. Ekkor bekapcsolom a hlgkevert s gy stm. A fels tepsi 20 perc alatt lett ksz, az alatta lv pr perc mlva.
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |