|
Valami újat szerettem volna készíteni, kipróbálni és nagyon jól sikerült ! ! !
Sonkás-tejszínes-sajtos csirke
Hozzávalók:
- csirkealkatrészek (pl: csirkemell, csontozott csirkecomb)
- 2 db tojás, liszt + zsemlemorzsa keverék, só
- fokhagymás fűszerkeverék, bors, pici zsír
- 2 dl tejszín, 10 dkg baconszalonna, vagy füstölt sonkaszeletek,
- reszelt trapista sajt.
Elkészítése:
A csirkemelleket (ebben az esetben) lapjába felszeleteltem, besóztam és fokhagymás fűszerkeverékkel beszórtam. Megfürdettem felvert tojásba, majd a lisztes zsemlemorzsa kerevékben meghempergettem.
Egy magasabb falú tepsit kicsit bezsíroztam és belefektettem a húsaimat.
A tejszínbe belekevertem a sót, borsot és ezzel nyakon öntöm az egészet.
200 fokos sütőben, lefedve sütöm egy 30 percet.
Kiveszem a sütőből, ráfektetem a sonkaszeleteket és beborítom reszelt sajttal és fedetlenül visszarakom, sülni míg nem kap egy kis színt.
Én tepsis, sült burgony-lilahagyma keveréket adtam hozzá, amit sütőzacskóban sütöttem meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |