|
Anyósomnál ettem ilyen süteményt és el is kértem a receptet, íme . . .
Citrom szelet
Tésztához
60 dkg liszt
20 dkg Rama
12 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 cs sütőpor
1 pohár tejföl
baracklekvár
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl tej
4 ek liszt
1 ek cukor
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 citrom
csokimáz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell még 1-2 ek tejfölt adunk hozzá. Négy cipóba osztjuk. Közepes méretű Ramával kikent, lisztezett tepsi hátulján két lapot külön-külön világosra sütünk. A harmadik cipót elnyújtjuk és a Ramával megkent tepsibe terítjük. Bőven megkenjük baracklekvárral, és rászórjuk a cukorral, és a van.cukorral összekevert darált diót. Ezután rátesszük a negyedik lapot, és együtt megsütjük. A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük a tejjel, felfőzzük és kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, a citrom levét és reszelt héját is hozzáadjuk. A kihűlt lisztes krémmel összedolgozzuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a diós lapot, és rákenjük a krém másik felét is, majd beborítjuk a negyedik lappal. A tetejére csokimáz, vagy vaníliás porcukor kerül. Egy nap alatt megpuhul.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |