|
Tudom, hogy van mr egy hasonl recept fenn, de ez nekem azrt zlik jobban, mert nincs benne di s magasabb a habja is, ezutn ezt fogom kszteni !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1320585862_07075.jpg)
Alms-habos kocka
Hozzvalk:
- 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 4 tojs,
- 10 dkg porcukor, 1 cs. stpor, csipet s,
- 4 evk. tej, 1,5 kg alma, 10 dkg cukor,
- 1 cs. vanlis cukor, 1 tesk. fahj,
- a habhoz 20 dkg porcukor.
Elksztse:
Azzal kezdem, hogy az almkat lereszelem, kinyomkodom s egy lbasban puhra prolom, a cukorral, vanlis cukorral s a fahjjal.
A margarint a porcukorral s a tojssrgjkkal habosra kavarom. Kzben a lisztbe keverem a csipet st s a stport, majd az egszet sszekeverem s a tejjel hgtom. Egy elg lgy, ragacsos tszta lesz, amit egy kb. 20x30-as, kzepes nagysg, kistpaprozott tepsibe simtok.
A stmet 180 fokra kapcsolom be.
A puhra prolt s mr kihlt almt rsimtom erre a tsztra s kb. 20-25 perc alatt megstm.
Kzben a tojsfehrjket kemnyre verem fel a porcukorral s amikor mr megslt a sti, akkor a stmet lejjebb csavarom, gy 150 fokra s a habot rteszem a tetejre s 20 percig mg szrtom, addig amg a teteje nem lesz halvny rzsaszn.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |