| Lapúlt még a kamrám mélyén epres puding, ígyhát fel kellett használnom, úgyhogy kreáltam egy sütit, ami egész jó lett. . .
Eperkrémes szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, csipet só,
- 7 evők. meleg víz, 20 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
- 1 púpos evők. kakaó.
Krém:
- 2 cs. epres puding, 6,5 dl tej, 2 cs. vaníliás cukor,
- 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket, egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a meleg vízzel, és a porcukorral - legalább 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és a kakaót, és ezt a keveréket beleszitálom a sárgájákhoz, és jól összekeverem.
A 20x32 cm-es tepsimet beterítem sütőpapírral, a sütőmet pedig 175 fokra kapcsolom be.
A fehérjéket kemény habbá, - szinte túróssá - verem fel, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámhoz kavarom, hogy ne tőrjön össze nagyon.
A kész piskótamasszát beleöntöm a tepsimbe, és berakom sűlni, de 10 perc után leveszem 160 fokra a hőt, és úgy sütöm még vagy 20 percig.
Eközben a pudingporokat a tejben sűrűre főzöm, a vaníliás cukrokkal, és még forrón folpackkal takarom be a tetejét, így nem lesz bőrös.
A puha margarinban a porcukrot habosra kavarom, és a már kihűlt pudingot apránként belekeverem, hogy szép sima krémes állaga legyen.
A kihűlt piskótámat vízszintesen két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejére lehet csokimázt tenni, de nekem még volt a puncstorta mázából a fagyasztómba, és azt tettem rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |