| Hsvt kzeledtvel ki akartam prblni ezt a receptet, amiben a kislnyom is lelkesen segtett . . .
Receptjt a Sss-alkoss oldaln talltam.


Sajtos perec
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 db tojs,
- 1 evk. s, kshegynyi szalalkli, pici tej,
- 15 + 5 dkg reszelt Trappista sajt, kmnymag,
- egy teskanl pirospaprika.
Elksztse:
A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzadom a st, a szalalklit, a kt tojs srgjt, a reszelt sajt nagyobbik rszt (15 dkg), s egy pici tejjel, (lehet tejfl is), sszedolgozom. Gyorsan sszell, s mr teszem is be a htbe. Akr elz nap is meg lehet csinlni, mert kszni, jl brja a hideget !
Aztn fogtam kt nagy tepsit, s kiolajoztam ket vkonyan.
A tsztt ceruza vastagsgra nyjtom ki, s kiszaggatom a perecnyommmal, de lehet brmilyen ms formt is
hasznlni !
A stt bekapcsolom 175 fokra.
A pirospaprikval kicsit felverem a tojsfehrjt, de csak villval.
Belerakosgattam ket, j szorosan a tepsibe, s a pirospapriks tojsfehrjvel lekentem ket.
A tetejre mg kis sajtot szrtam, s egy rszre egsz kmnymagot.
Ezutn beraktam slni ket, s k gy 18-20 perc alatt ezt meg is tettk !
Nekem 3 tepsivel lett, de a tsztt vkonyabbra ksztettem, hogy ropogsabb legyen.
J tvgyat kvnok hozz !
| |