|
Nemcsak a krmjben, de a tsztjban is van di, ettl lesz klnlegesen finom ez a stemny !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1233586925_03563.)
Dikrmes szelet
Hozzvalk:
Tszta:
- 4 db tojs, 25 dkg porcukor, 8 evk. vz,
- 1 cs. vanlis cukor, 18 dkg liszt, fl cs. stpor,
- 10 dkg darlt di, s, stpapr.
Krm:
- 10 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg darlt di,
- 3 dl tej, 3 evk. bzadara, 1 cs. vanlis cukor,
- 1 tbla tortabevon csoki, 3 evk. olaj.
Elksztse:
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval berakom a htbe.
A srgjkat a porcukorral, a vzzel s a vanlis cukorral habosra kavarom.
A liszthez keverem a stport, s az egszet beleszitlom a srgjhoz. Belekeverem a dit is.
A stt 170 fokra kezdem el melegteni.
Egy tepsibe ( kb. 2032 cm) stpaprt tertek.
A fehrjket kemny habb verem, s egy lapttal a lisztes masszhoz keverem vatosan, hogy a hab ne trjn ssze.
A tepsibe ntm a masszt, s gy 35-40 perc alatt megstm.
Kzben a tejben csommentesen elkeverem a bzadart, s sr tejbegrzt fzk belle.
A puha margarinhoz keverem a porcukrot s a darlt dit. A mr kihlt grzt is hozzntm, s csommentesre kavarom.
A kislt pisktt, - ha mr kihlt - kibortom a tepsibl s lehzom az aljrl a stpaprt. Visszateszem a tepsibe s keresztben kt lapp vgom, s megtltm a krmmel.
A tetejre gz fltt megolvasztom a tortabevon csokit, s hozzadom az olajat, majd a tszta tetejre smitom.
J tvgyat kvnok hozz !
| |