|  | 
	Nevezik langallnak, kemencs lngosnak is, de nekem ez tetszik a legjobban. Itthon sokkal finomabbra meg lehet csinlni, mert mi otthon nem sprljuk le a feltt rla, s mg nagyon egyszer az elksztse is ! ! !
 
 
	 
 Tki pompos
 
 
	Hozzvalk:
 
	- 50 dkg liszt, 1 kzepes ftt burgonya,- 2 tesk. s, 3 evk. olaj, 1 tesk. cukor,
 - fl kocka leszt (2,5 dkg), 1-1,5 dl tej.
 - 25 dkg kockzott Bacon szalonna, 2 fej lilahagyma,
 - reszelt sajt, 3 dl tejfl, 4 gerezd fokhagyma, bors.
 
 Elksztse:
 
	  
	Azzal kezdem, hogy a krumplit felvgva puhra fzm, s flreteszem hlni. A lisztbe rakom a st, a cukrot, belemorzsolom az lesztt s az olajjal elkezdem sszedolgozni, majd a kihlt krumplit sszetrm villval s azt is hozzadom. Tejjel lltom ssze a tsztt, amit aprnknt adagolok bele, mg egy knnyen kezelhet, lgyabb kelt tsztt nem kapok. Ekkor keleszttlba rakom s egy rig kelesztem.
 Csinltam mr gy is, hogy beraktam a htbe s csak 4 ra hossza mlva, - amikor hazartem -  akkor dolgoztam vele tovbb s gy is szpen megkelt.
 Amg kel a tszta, addig a tejflbe prselem a fokhagymkat s szom, borsozom.
 A lilahagymkat felkarikzom.
 A gztepsimet vkonyan kiolajozom s a megkelt tszt eltertem benne. Lekenem a tejfllel, szalonnakockkkal s hagymakarikkkal kirakom a tetejt, s elmelegtett 180 fokos stben 20 percig stm.
 Ekkor kiveszem s reszelt sajttal bortom be s visszarakom vagy 10 percre mg.
 Kpzeljtek legutbb mr este bekevertem s csak msnap dlutn 5-kor vettem el a tsztt s gynyren megkelt !
 
	J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |