|  | Tokny pulykacombbl, s gombval, ami egyik kedvencnk, br a gyerekek kivlogatjk belle, de azrt nha fzk ilyet is. . . 
 
  
 Bakonyi tokny
 
   Hozzvalk:
 - 0,5 kg filzett pulykacomb, 1 fej vrshagyma,
 - olaj, 15 dkg hsos, fstlt kolozsvri szalonna,
 - 0,5 kg gomba, 1 pohr tejfl, s, bors, pirospaprika.
 
 Elksztse:
 
 Kevs olajon megfuttatom a felcskozott szalonnt, s rdobom a vkonyra szelt hagymt. Amikor mr egy kicsit proldtak, akkor hozzadom a felkockzott hsokat is, s megpirtom ket. Belerakom a felszeletelt gombkat, s amikor azok levet engedtek, akkor kis gzra veszem, fszerezem, s lefedve puhra fzm az egszet.
 Ha valaki szaftosabban szereti nthet al vizet is.
 Amikor mr minden puha, akkor a tejfllel behabarom, s mg zestem.
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |