|  | Mita nagymamm meghalt, azta nem ettem, pedig egyik nagy kedvencem ez az tel. gy gondoltam, megprblkozom vele, s teljesen olyan lett, mint amit    csinlt . . . 
 
  
 Csszrmorzsa
 
 Hozzvalk:
 - 3 db tojs, 10 dkg cukor, 4,5 dl tej,
 - 30 dkb bzadara, olaj, 1 cs. vanils cukor,
 - porcukor, lekvr, pr csepp citrom.
 
 Elksztse:
 
 A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket, pr csepp citrommal, berakom a htbe.
 A srgjhoz adom a cukrot, a vanliscukrot, s jl sszekeverem,aprnknt a tejjel. Ha mr egynem elegyet alkot, akkor hozz ntm a bzadart, s flreteszem legalbb fl rra, hogy a dara, jl megszvja magt.
 Ha mr eltelt az id, akkor a fehrjket kemny habb verem, s belekeverem a megduzzadt darhoz.
 A legnagyobb serpenymbe pici olajat teszek, s ha mr felforrsodott, akkor belentm az egsz masszt.
 Kzepes gzon kt lapttal kevergetem, s vagdosom.
 Egy kicsit idignyes feladat, de lassan a folys masszbl, kezd sszellni a tszta.
 15-20 perc kell, hogy morzsaszerv vljon a tszta.
 Ekkor egy kicsit magasabbra veszem a lngot, s hagyom, hogy megpirljon egy kicsit, de azrt kevergetem tovbb.
 Izls dolga, hogy mennyire pirtjuk meg.
 Brmilyen lekvrral, s porcukorral tlaljuk.
 Nlunk akkora sikere volt, hogy holnap csinlhatom a kvetkez adagot !
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |