| Elre megstm, s megtltm a palacsintkat, s lefagyasztom ket. gy reggel csak kiveszem ket, s este mr csak ki kell rntani ket, s egy kis besamelt csinlni hozz ! 
 
  
 
Rntott palacsinta besamellel 
 
Hozzvalk: 
 
- 10 db ss, vastagabb palacsinta,  
- 50 dkg darlt sertshs, 1 fej vrshagyma, 
- 3 gerezd fokhagyma, 1 tesk. pirospaprika, 
- 1 paradicsom, 1 paprika, s, bors,  
- liszt, tojs, zsemlemorzsa, olaj a stshez. 
- 5 dkg margarin, 2 evk. liszt, kb.3-4 dl tej, 
- s, bors, szerecsendi. 
 
Elksztse: 
 
A hagyomnyos mdon ss, vastagabb palacsintkat stk, s hagyom kihlni. 
A hagymt megdinsztelem, s rdobom a hst, s a hagyomnyos mdon prkltet ksztek, de nagyon rvid lvel. 
Ha a prklt is kihlt, akkor megtltm a palacsintkat, gy, hogy ngyzet alakak legyenek. 
Lisztbe, tojsba, s zsemlemorzsba forgatom ket, s elbb a htben jl lehtm ket, majd lefagyasztom ket. 
Amikor ezt akarom vacsira kszteni, akkor azon a reggelen kiveszem a fagyasztbl, s a htbe rakom ket. 
A margarint felolvasztom, s rdobom a lisztet, s habzsig forralom, majd aprnknt felntm a tejjel. Kevergetve sszefzm, kzben megfszerezem, s ha felftt, akkor hagyom hlni. 
A palacsintkat forr olajban kistm, s a mrtssal egytt tlalom. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |