|  | Kicsit macers mert mindent kln kell megfzni, de ha elz nap ezt megteszed, msnap mr csak ssze kell lltani, s mehet be a stbe !
 
  
 Rakott karfiol
 
 Hozzvalk:
 
 - 2 kisebb vagy egy nagy fej karfiol, egy bgre rizs,
 - 50 dkg darlt hs, 2 evk. olaj, s, bors,
 - 1 fej vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma,
 - 1 tesk. pirospaprika, majoranna,
 - 1 nagy doboz tejfl (375 gr), 20 dkg Trappista sajt
 - margarin, zsemlemorzsa.
 
 Elksztse:
 
 A karfiolt rzsria szedve, ss vzben majdnem teljesen puhra fzm.
 A rizst egy evkanl olajon megpirtom, majd ktszeres mennyisg vzzel, megszva,  puhra fzm.
 Az olajon a finomra vgott vrshagymt megpirtom, s hozzadom az aprra vgott fokhagymt, s azzal is pirtom egy kicsit. Hozzadom a hst, s tovbb pirtom.
 Ha mr a levt elftte, belerakom a pirospaprikt, s egy-kt kevers utn felntm egy kis vzzel.
 Ha mr minden puhra ftt, egy kzepes, magas fal tepsit kimargarinozok, s zsemlemorzsval behintem.
 A stt bekapcsolom 200 fokra.
 A tepsibe rakom egyenletesen a karfiolt, rsimtom a rizst, s erre kenem a hst.
 A tejflt elkenem a tetejn, megszrom majorannval, s berakom 15 percre a stbe.
 A sajtot lereszelem, s ha letelt a 15 perc kiveszem a tepsit, rteszem a sajtot, s mehet mg 15 percre slni.
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |