|
Tücsökbogár oldalán találtam a receptet, ami azért volt szimpatikus, mert nem kell hozzá kenyérsütőgép és mégis nagyon egyszerűnek tünt. Ezután minden hétvégén fogok ilyet sütni !!!
Burgonyás zsemle
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt, 15 dkg burgonya, 2,5 dkg élesztő,
- 5 dkg margarin, 2 evők. cukor, 1 evők.méz,
- 1 db tojás, 1 teásk. só, 1 dl meleg tej, 1 dl meleg víz,
lehet a krumpli főzőlevéből is.
Elkészítése:
A burgonyát nyersen mérem le és megfőzöm.
A lisztbe keverem a sót, majd a közepébe kis mélyedést csinálok, beleteszem a cukrot(porcukrot), rámorzsolom az élesztőt és felöntöm meleg tejjel.
Úgy 15 perc alatt szépen felfut, ekkor hozzáadom az összetört burgonyát és a többi hozzávalót, majd szépen kidagasztott tésztát állítok össze.
Meleg helyen a duplájára kelesztem és egy lágyabb tésztát kapok. Lisztes munkafelületen átgyúrom és 16 részre vágom. Kialakítom a zsemleformákat és sütőpapíros tepsibe rakom őket és még 1 órát kelesztem.
(A képen lévők azért olyan laposak, mert nem 16 felé vágtam, csak 12 felé, és két tepsibe osztottam el őket, így volt helyük elterpeszkedni)
Nem kell őket lekenni semmivel sem.
Én hideg sütőben kezdtem el sütni, így mire 200 fokos lett a sütőm addigra már félig meg is sültek.
12-15 perc alatt készen is lettek !
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |