|
Ez a süti csak úgy a fejemből pattant ki, mert el akartam használni a tejszín ízű pudingporomat és pont ezen a hétvégén kaptunk nagyobb mennyiségű epret is ! ! !
Epres-tejszínes szelet
Hozzávalók:
- egy 4 tojásból készült kakaós piskóta, melyet a 25x35 cm-es tepsimbe sütöttem meg.
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor,
- 9 dl tej, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor,
- 30 dkg eper.
Elkészítése:
A piskótát én már előző nap megsütöttem, ezt nem írom le, mert úgyis mindenkinek van egy saját piskóta receptje, csak az volt a lényeg, hogy ne legyen vastag, hogy éppen kétté tudjam még vágni.
A krémhez a pudingporokat simára keverem a tejjel és sűrű krémet főzök belőle.
Amíg hűl, addig apróra vágom az epret és a puha margarint kikeverem a porcukorral.
Amikor a puding kihűlt, akkor hozzákeverem a margarinos krémet és simává keverem, majd hozzákavarom az epret is.
A piskótámat két lappá vágom és megtöltöm a krémmel. Ráteszem a piskóta felső lapját és a kimaradt krémmel még vékonyan lekenem a tetejét.
Én most színes szóró cukorkákkal díszítettem a tetejét és félbevágott eprekkel.
Jó étvágyat kívánok ! ! !
| |