| Imádom a rétes ropogós tésztáját, hát megpróbálkoztam vele, persze csak bolti változatával, és még lesz folytatása . . .
Meggyes-túrós rétes
Hozzávalók:
- 1 cs. bolti rétes tészta (6 db-os), 0,5 kg túró,
- kb. 40 dkg meggy, fél db. tejföl, 2 db tojás,
- 2 evők. gríz (szerintem 4-5), 6 evők. cukor,
-1 cs. vaníliás cukor,
Elkészítése:
A túróba keverem a tojás sárgájákat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a grízt. A fehérjéket kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom, majd a meggyet is hozzákeverem.
A sütőmet 200 fokra kapcsolom be, és sütőpapírt fektetek a tepsimbe.
3 réteslapot egymásra teszek, közéjük tejfölt kenek. A legfelsőre nem kenek tejfölt, hanem megszórom grízzel és ráhalmozom egy csíkban a meggyes túró felét.
Nálam ezután kezdődött a kalamajka !
Ugyanis a töltelék úgy eláztatta a tésztámat, hogy alig bírtam volna feltekereni !
A kész tekercset - már ha annak lehet mondani -, pedig nagy művészet volt átemelni a tepsibe !
Szóval kisütöttem a két tekercsemet, ami nem lett igazán ropogós, hiszen a töltelék - bár ízre nagyon finom lett -, eláztatta a tésztámat.
Hát okuljatok az én hibámból, legalább dupla annyi grízt tegyetek bele, legközelebb én is ezt teszem.
Persze mind elfogyott, már másnap, hiszen finom volt, csak a tésztája nem volt ropogós !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |