| Leves karfiollal, rántással, galuskával, és csirkével !
Karfiolleves rántással
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol, 4 db répa, 4 db csirkemáj, 1 paprika,
- 3 db csirkeszárny, só, bors, egy kis fej vöröshagyma.
Rántáshoz:
- 2 evők. olaj, 1 evők. liszt, fél evők. pirospaprika,
- 1,5 dl tej.
Galuskához:
- 1 tojás, 5-6 evők. liszt, só.
Elkészítése:
2,5-3 liter vízbe odateszem a csirkedarabokat, a rózsáira szedett karfiolt, a felszeletelt répát, a félbevágott paprikát, és az egészben hagyott hagymát főni.
Elkészítem a vilátos rántást, és elteszem hűlni.
Amikor felfőtt a leves, akkor kis gázra veszem, megfűszerezem.
A kihűlt rántásba belekeverem a pirospaprikát, és apránként a tejet, majd a levesből kivéve, belekeverem a levesbe.
Összállítom a galuskát, és amikor már majdnem kész a leves, akkor belefőzöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |