| Egyszer, kevert stemny, lekvrral tltve.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1240316737_04698.)
Alms stemny
Hozzvalk:
- 30 dkg cukor, 3 tojs, 40 dkg reszelt alma,
- 1 tesk. fahj, 40 dkg liszt, 1,5 cs. stpor,
- 15 dkg margarin, baracklekvr.
Elksztse:
A cukrot j habosra keverem az egsz tojsokkal.
Ezutn belerakom a lereszelt, kinyomkodott, almt, a fahjat. Ezzel is kavarom egy kicsit.
Egy magasabb fal (32x20 cm) tepsit kimargarinozok, s belisztezek. A stmet bekapcsolom 175 fokra.
A lisztbe rakom a stport, s elkeverem, majd beleszitlom ezt a lisztes keverket is, s az olvasztott margarinnal egynem masszv kavarom az egszet.
Belentm a tepsimbe, s 20 percig stm.
Ezutn n megfordtottam, s mg 8 percig stttem, ellenriztem hurkaplcval, hogy tslt-e, s kivettem.
Ha kihlt, akkor kettvgom, s baracklekvrral megkenem.
Porcukorral megszrva tlalom.
J tvgyat kvnok hozz !
| |