|
Bármivel megtölthető, gyorsan összeállítható finomság, és mennyei illatok a konyhában . . .
A receptet a Konyha-lakók oldalán találtam.
Sajtos-sonkás lepény
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 db tojás, só.
Rávalók:
- 20 dkg füstölt-főtt karaj, vagy sonka, vagy bármilyen
felvágott, kolbászszeletek,
- 2 fej lilahagyma felszeletelve, vagy póréhagyma is lehet,
- bármilyen paprika felkockázva,
- 20 dkg sajt reszelve, 1 db tejföl, só, bors,
- 2 db tojás, 2 evők. tej.
Elkészítése:
A tésztához valókat gyorsan összegyúrom, ha nem akar összeállni, teszek hozzá egy pici hideg vizet. Amíg mindent összevágok berakom a hűtőbe.
A húsfélét felkockázom, a hagymát felkarikázom, a paprikát kockákra vágom, a sajtot lereszelem.
A tejfölt a tojásokkal, a tejjel, és a fűszerekkel összekeverem.
Egy lepényformát kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A tésztát kiveszem a hűtőből, és kinyújtom.
Belerakom a lepényformába, és beleigazítom, úgy, hogy legyen pereme is.
Ráterítem az összes feldarabolt finomságot, és mielőtt berakom sülni, csak akkor öntöm rá a tejfölös öntetet.
Úgy 40-45 perc alatt sül meg.
Javaslat:
Bármit rá lehet tenni, gombát, kukoricát, zöldségeket, paradicsomot, újhagymát, ki mit szeret !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |