| A túró, a barack és a baracklekvár találkozása, omlós tésztaágyon, egy márciusi estén. . .
Leírását a Sütigyárban találtam.
Túrós-barackos lepény
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 6 dkg porcukor,
- 1 tojássárgája, csipet só.
Krém:
- 6 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor,
- 3 tojássárgája, 50 dkg túró, 3 evők. búzadara,
- 1 citrom lereszelt héja.
- 4 db tojásfehérje, 6 dkg porcukor.
- 4-5 evők. baracklekvár, 1 db. barackbefőtt,
- margarin a tepsi kikenéséhez, porcukor.
Elkészítése:
A krém elkészítésével kezdem.
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 3 tojássárgájával kikeverem. Belerakom a túrót, a búzadarát, és a citromhéjat. Ezt berakom a hűtőbe.
A tepsit (20×30 cm) kimargarinozom.
A sütőt 180 fokra bekapcsolom.
A barackkonzervet kinyitom, és a barackkokat felszeletetem, és szűrőbe rakom, hogy lecsöpögjön a leve.
A tésztához valókból tésztát gyúrok gyorsan, kinyújtom, és a tepsibe rakom.
A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre.
Addig a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem.
A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszámat. Visszarakom a sütőbe, de a hőt leveszem 170 fokra.
Így sütöm kb. 50 percig, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e már.
( Nekem még 10 percre vissza kellett tenni ! )
Kihűlve lehet szépen szeletelni, és másnap az igazi, bár mi nem bírjuk ki másnapig !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |