| Ezt a savanykás levest a tárkony bolondítja meg, amit mi nagyon szeretünk !
Tárkonyos csirkeleves
Hozzávalók:
- 4-5 csirkeszárny, 25 dkg borsó, 20 dkg burgonya,
- 2-3 répa, fél zellergumó, 1 fej lilahagyma, 2 evők. olaj,
- 1 db tejföl, 1 evők. liszt, só, bors, tárkony, pár csepp citrom.
Elkészítése:
A finomra szelt lilahagymát az olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a félkarikára vágott répákat, és a szárnyakat, és együtt pirítom őket.
Beleteszem a borsót is, pirítom még egy kicsit, és aztán felöntöm vízzel, és belerakom a félbevágott zellergumómat.
Lefedem, és felfőzöm. Aztán kis gázon főzöm tovább, és megfűszerezem, de a tárkonyt még nem teszem bele.
A tejfölben a lisztet csomómentesre keverem, és teszek bele vagy 2 evők. tárkonyt, és pár csepp citromot.
Ha már minden puha, hőkiegyenlítéssel hozzáadom a lisztes habarásomat.
Bár nem nagyon szoktam kostólgatni az ételeket, ezt mindenképpen meg kell, mert általában nem lesz elég savanyú. Ebben az esetben borecettel, vagy citrommal javítok rajta.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |