| Br leszts tszta, de nem kell kln keleszteni, ezrt btran hozz lehet fogni, mert nagyon finom !
Ezt is a Stigyrban talltam !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1234086680_00971.)
Sajtos-sonks csiga
Hozzvalk:
- 2,5 dl leszt, 1 kvsk. s, 1 pohr tejfl,
- 20 dkg margarin, 30 dkg liszt.
- 20 dkg reszelt Trappista sajt, 15 dkg fstlt-ftt sonka
vagy tarja, esetleg baconszalonna,
- 1-2 kanl tejfl, 1 tojs.
Elksztse:
A lisztbe keverem a margarint, a tejflt, a st, s belemorzsolom az lesztt is. Nekem mg vett fel lisztet, de nyugodtan adjunk hozz mg.
Ha a tszta mr sszellt, lefedve a htbe rakom minimum egy rra, de lehet akr egy egsz jszakra is.
A tltelkhez a sonkt aprra vgom, de le is lehet darlni.
Hozzkeverem a tejflt, a sajt hromnegyedt, a tojst s jl sszekeverem.
A stt 180 fokra bekapcsolom.
A tsztt kiveszem a htbl, s lisztezett deszkn fl cm vkony tglalapp nyjtom.
Rkenem a tltelket, s felcsavarom, mint a bejglit, s 1,5 cm-es szeletekre vgom.
Kt nagy tepsit vkonyan kiolajozok.
A csigkat elosztom a kt tepsibe, nekem gy 15-15 db lett.
A csigk tetejt megszrom a maradk sajttal s mindkt tepsivel berakom a stbe. Ekkor bekapcsolom a hlgkevert s gy stm. A fels tepsi 20 perc alatt lett ksz, az alatta lv pr perc mlva.
J tvgyat kvnok hozz !
| |