|  | Hagyomnyos mdon, csirkeszrnnyal gazdagtva !   
 
  
 Lebbencsleves gazdagon
 
 Hozzvalk:
 - 15 dkg lebbencstszta, olaj, 3-4 db rpa,
 - 4 db burgonya, 4-5 db csirkeszrny, s, bors,
 - pirospaprika, petrezselyemzld, zellerzld,
 - 1 fehrrpa, tej.
 
 Elksztse:
 
 Egy nagyobb fazkba, pici olajon megpirtom a tsztt, s ha ksz, akkor mindet kiszedem. A maradk olajba rakom a karikzott rpt, s a kockzott krumplit. Elkezdem ket pirtani, hozzadom a szrnyakat, s egytt pirtom  ket tovbb.
 Ha ksz, akkor lehzom a tzrl, s meghintem pirospaprikval, s mr csak kis gzon pirtom egy kicsit, s felengedem 2,5 liter vzzel. Beledobom mg a fehrrpt, a zellerzldet, az aprra vgott petrezselymet, s felfzm.
 Ha felftt, akkor kis gzra veszem, szom, borsozom, s fed alatt fzm tovbb.
 Ha mr majdnem ksz, akkor teszem bele a tsztt, s ntk hozz kb. 1 dl tejet, mert attl jl megdagadnak a lebbencsek!
 Mr csak addig fzm, amg a tszta meg nem puhul, s kszen is van !
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 |  |