| Ez egy rgi recept, csak valahogy elfelejtkeztem rla, pedig tuti befut, hiszen csak ssze kell lltani, s mr mehet
is be a stbe !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1249132130_04865.)
vri csirke
Hozzvalk:
- tetszs szerinti mennyisg csirkedarab,
- 10 dkg feketeerdei sonka, 50 dkg gomba,
- 2 db nagy paradicsom, s, bors,
- grill fszerkeverk, mustr, reszelt sajt.
Elksztse:
A csirkedarabokat, n a csont mellett, egy kicsit bevgtam, a gombt s a paradicsomot felszeleteltem, s a grill fszerkeverk felt j 3 evkanl mustrral jl sszekevertem. Persze ez a mennyisg a hsok darabszmtl is fgg.
A stmet bekapcsolom 190 fokra.
Egy magas fal tepsibe stpaprt teszek, s ebbe rakom a, mustros kencvel bekent hsokat, szp sorban. Megszom egy kicsit, s megborsozom. Erre sonka szeleteket rakok, hogy betertsk a hsokat, erre pedig paradicsomkarikk jnnek. Sonka helyett lehet baconszalonnval, vagy fstlt, ftt lapockval, combbal is csinlni.
A tepsimet lefedem aluflival, s berakom a forr stbe, gy 40 percre. Amikor ezutn kiveszem, mr j sok levet enged a gomba, s a paradicsom, de semmi vsz, mert mr a hs is puha, gyhogy nyugodtan leveszem a tetejrl az aluflit, s gy is stm mg 15 percig, hogy fjn el egy kicsit a leve.
Ekkor kiveszem, s j sok sajttal bortom be, s mr csak addig stm, amg az r nem olvad.
J tvgyat kvnok hozz !
| |