|
Ebben a hideg idben jl esik ez a finom, tartalmas leveske . . .
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1361702441_00808.jpg)
Burgonyagombc-leves
Hozzvalk:
- 3-4 burgonya, 1 tojs, liszt, s, bors.
- egy kis sertszsr, 1 fej vrshagyma, 3 db rpa, fl zellergum,
- s, bors, 1 tesk. piros paprika,
- egy egsz csirkecomb (vagy kolbsz, vagy sertshs is lehet).
Elksztse:
A burgonykat hjban oda raktam fzni.
Kevs zsron megproltam a felszeletelt hagymt s rdobtam a tbbi aprtott zldsget, majd a pirospaprikt.
Felntttem vzzel s elkezdtem fzni s megfszereztem.
A puha burgonykat sszetrtem s tojssal, sval, borssal s annyi liszttel, hogy gyrhat legyen egy kicsit, sszegyrtam, s vizes kzzel gombcokat ksztettem.
Amikor mr a zldsgek puhk, akkor gyngyz fvs mellett, beleraktam a gombcokat s addig fztem, amg fel nem jttek a felsznre.
J tvgyat kvnok ! ! !
| |