|
Tcskbogr konyhjban talltam ezt a receptet s isteni a
tsztja ! ! !
Kvl ropogs, bell foszls, mint a kalcs s msnap is
finom ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1328715561_06858.jpg)
Fszeres csavart
Hozzvalk:
- 45 dkg liszt, 1 evk. porcukor, 2 tesk. s,
- 2,5 dkg leszt, 0,5 dl langyos tej, 2 evk. olaj,
- 2,5 dl langyos vz, vaj, fszerkeverk.
Elksztse:
A lisztbe belekeverem a st, a kzepbe mlyedst ksztek, beleszrom a porcukrot s rmorzsolom az lesztt s rntm a langyos tejet. 10 percig hagyom, hogy felfusson az leszt.
Hozzkavarom az olajat s a vizet s a robotgp dagaszt rszvel lgy tsztt dagasztok. Keleszttlban a dupljra kelesztem.
Ezutn 2 cipba veszem s az eredeti recept szerint mindegyiket 6 fel kell venni, de n csak az egyiket vettem 6 fel, ezekbl kisebbek lettek, a msik felbl csak 3-at ksztettem s neknk ez tetszett jobban !
Mindegyiken csavartam egyet-kettt s stpapros tepsibe raktam ket s hagytam mg egy rt kelni ket.
Ezutn 200 fokra melegtettem el a stmet, a csavart stik tetejt olvasztott margarinnal megkentem s pizza fszerkeverkkel megszrtam a tetejt, a kisebbeknek pedig szezmmaggal !
15-20 perc alatt megstttem ket !
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |