| Az eredeti receptet a Lakomn talltam, s ksznet rte, mert risi sikerem volt vele ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1266616443_00071.jpg)
Kekszes-mkos stemny
Hozzvalk:
Tszta:
- 5 db tojs, 6 evk. cukor, 10 evk. vz,
- 10 dkg kkuszreszelk, 10 dkg darlt mk,
- 6 evk. liszt, fl cs. stpor.
Krm:
- 2 cs. vanlis pudingpor, 1 evk. liszt, 0,6 dl tej,
- 25 dkg margarin, 6 evk. cukor, 1 cs. vanlis cukor
Tetejre:
- ngyzet alak hztartsi keksz, 20 dkg porcukor,
- 3 evk. forr vz, 2 evk. kaka, 2 evk. olaj.
Elksztse:
A tojsokat a cukorral jl kikeverjk, majd hozzadjuk a forr vizet. Sokig kevergetjk, majd beletesszk a kkuszreszelket, a darlt mkot, a lisztet s a stport.
35x25-cm-es tepsiben megstjk.
A pudingporbl s a lisztbl, a tejjel kemny pudingot fznk, s ha kihlt, akkor hozzadjuk a kikevert cukros margarint. Ezt a srga krmet kenjk a tszta tetejre.
A krm tetejt kirakom a kekszekkel.
A porcukrot, a kakaval, s az olajjal kikeverem s hozzntm a forr vizet, s ezt a keverket kenem a kekszek tetejre.
Egy jszakt legyen htben, hogy a kekszek megpuhljanak a tetejn !
J tvgyat kvnok hozz !
| |