| Frjem, a szlinapjra dis tortt krt, ezt ksztettem neki egy ve is, akkor is nagy sikere volt, gyhogy megint ezt stttem .

Ditorta
Hozzvalk:
Tszta:
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, csipet s,
- 6 evk. forr vz, 20 dkg liszt, fl cs. stpor.
Krm:
- 30 dkg cukor, 30 dkg darlt di, 1,5 dl tej,
- 25 dkg margarin, 2-3 evk. rum.
Tetejre:
- 1 cs. tejsznhab por, 1,5 dl tej, reszelt csoki, di.

Elksztse:
Elz nap megstm a pisktt.
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval berakom a htbe.
A srgjkat legalbb 5 percig keverem a forr vzzel, s a porcukorral.
A lisztet sszekeverem a stporral, s hozzszitlom a srgjs keverkhez, s ezzel is sszekavarom.
A 26-cm-es tortaformmat kiblelem stpaprral, s a stmet bekapcsolom 175 fokra.
A fehrjket kemny habb felverem, s vatosan, egy nagy lapt segtsgvel, a lisztes masszmhoz keverem.
Belentm a tortaformmba, s elegyengetem, s mehet a stbe, ahol 10 percig lesz 175 fokon, majd leveszem a ht 160 fokra, s gy stm mg vagy 35-40 percig.
Hurkaplcval ellenrzm, hogy tslt-e !
A krmhez a cukrot, s a dit beleteszem egy lbosba, rntm a tejet, s kis gzon, kevergetve, felfzm, de egybl leveszem kis gzra, s belekeverem a margarint, de csak addig amg ki nem fehredik. Leveszem a gzrl, s belekeverem a rumot, s hidegre teszem.
Nem kell megjedni, ahogy hl, gy szilrdul.
A kihlt pisktmat hrom fel vgtam, megtltttem a krmmel, s a tetejt, s az oldalt a habporbl vert tejsznnel dsztettem.
A tovbbi dsztst, mindenki kedvre s kreativitsra bzom !
J tvgyat kvnok hozz !
| |