|
Nem volt itthon se margarin, se tejföl, ígyhát kerestem egy olyan receptet ami zsírral készül.
Ezután csak ezt fogom készíteni, mert egy óra alatt ki is sült a két tepsivel és az ecettől légies lesz, a zsírtól pedig nagyon omlós ! ! !
Egyszerű sajtos rúd
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 0,5 evők. só, 20 dkg zsír,
- 10 dkg reszelt sajt, 6 evők. hideg víz,
- 1 evők. 10%-os ecet,
- kevés tej, szezámmag, durva szemű só,
- köménymag, stb.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a sót és elmorzsolom a zsírral.
Hozzákeverem a reszelt sajtot és a folyadékokkal összegyúrom.
Kinyújtom kb. 1 cm vékonyra és lekenem az egészet tejjel, megszórom szezámmaggal és ami még tetszik (most éppen durva szemű sóval).
Pizzavágóval rudakká vágom és 200 fokon megsütöm őket !
Ebből nekem 2 tepsivel lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |