|  | Mr oktberben elterveztem, hogy karcsonyra fenyfa alak tortt fogok stni.A tiramisu mellett, azrt dntttem, mert a lees rszeket is fel tudtam hasznlni !
 
  Tiramisu torta
 Hozzvalk:
 
 - 8 tojs, 40 dkg porcukor,- 8 evk. forr vz, csipet s,
 - 26 dkg liszt,
 - 2 db. tiramisu krmpor, 1 zacsk vanlis pudingpor, 2,5 dl tej, 15 dkg margarin,
 - 15 dkg porcukor, kv, rum.
 
 Elksztse:
 
 A szoksos pisktmat stttem meg 8 tojsbl, a 25x35-s, magas fal tepsimbe, mr 2 nappal eltte.
 Msnap a krmport az elrsnak megfelelen elksztettem. A pudingot a 2,5 dl tejjel megfztem. A margarint kikavartam a porcukorral. Amikor minden kihlt, akkor az egszet kikavartam.
 A pisktmbl  sablon alapjn kivgtam a fenyfa alakot, majd gy vgtam hrom fel, hogy legyen kt vastagabb lapom.
 Az als vastagabb lapomra rkentem a krmem felt, s kiraktam a lees piskta darabokkal, amiket a rumos-kvba egy kicsit megmrtottam. Ezutn a krm msik fele kvetkezett s r a msodik vastagabb lap. Ment egy jszakra a htbe.
 Msnap mr csak a csokimzt csinltam meg s cukorgyngykkel kidsztettem.
 
 J tvgyat kvnok hozz ! ! !
 
 
 |  |