| Leves karfiollal, rntssal, galuskval, s csirkvel !    
 
  
 
Karfiolleves rntssal 
 
Hozzvalk: 
 
- 1 nagy fej karfiol, 4 db rpa, 4 db csirkemj, 1 paprika, 
- 3 db csirkeszrny, s, bors, egy kis fej vrshagyma.  
Rntshoz: 
- 2 evk. olaj, 1 evk. liszt, fl evk. pirospaprika, 
- 1,5 dl tej.  
Galuskhoz: 
- 1 tojs, 5-6 evk. liszt, s. 
 
Elksztse: 
 
2,5-3 liter vzbe odateszem a csirkedarabokat, a rzsira szedett karfiolt, a felszeletelt rpt, a flbevgott paprikt, s az egszben hagyott hagymt fni. 
Elksztem a viltos rntst, s elteszem hlni. 
Amikor felftt a leves, akkor kis gzra veszem, megfszerezem. 
A kihlt rntsba belekeverem a pirospaprikt, s aprnknt a tejet, majd a levesbl kivve, belekeverem a levesbe. 
sszlltom a galuskt, s amikor mr majdnem ksz a leves, akkor belefzm. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |