| Vigyzat vele, mert egy adag soha nem elg, ezrt dupla illetve tripla adagot szoktam csinlni !

Baconos kiflik
Hozzvalk 30 db-hoz:
- 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 db tojssrgja,
- 1 dl tejfl, s, 15 dkg bacon szalonna,
- 1 tojs a kenshez.

Eksztse:
A lisztet a puha margarinnal, a tojssrgjval, a tejfllel s a sval tsztv gyrom. Knny vele bnni, knnyen sszell.
Vkonyra, gy 4-5 mm-re nyjtom ki, s gy vgom fel, hogy hromszgeket kapjak. Ezeknek az alapja gy 7-8 cm-es, s kb. 15 cm hosszak. A hromszgek alapjra bacon szalonna cskdarabot fektetek, s felcsavarom.
A stt bekapcsolom 200 fokra.
Kt nagy tepsit kiolajozok.
A tepsibe rakom a kifliket, s a felvert tojssal megkenem ket.
n egyszerre szoktam megstni a kt tepsit, gy 15 perc alatt.
Tipp:
Megtlthetjk aprra vgott ftt, fstlt karajjal amit pirospaprikval s margarinnal kevernk ssze.
Tehetnk bele darlt fstlt prizsit is reszelt sajttalsszekeverve, vagy mint az als kpen debreceni kolbszdarabokat egy kis mustrral !
J tvgyat kvnok hozz !
| |