| Ezt a receptet vendgvrshoz is nagyon ajnlom, mert elre meg lehet csinlni, aztn nincs vele gond, csak megstm, s kikapom a stbl. A recept alapjt a Mindmegettrl vettem.
A siker garantlt !!!

Bacon al bjt karaj
Hozzvalk:
- 6 szelet karaj, egy klopfol,
- liszt, 2 db tojs felverve,
- 15-20 dkg reszelt Trappista sajt,
- 20 dkg szeletelt Bacon szalonna,
- s, bors, fokhagymagranultum,
- stpapr, (aluflia).
Elksztse:
Elz este gy 10-11 ra tjban kiklopfoljuk a hsokat, - hagy rljenek a szomszdok - s beszzuk.Msnap egy tnyrba lisztet, a msik tnyrba felvert tojst teszek, amibe mg borsot s fokhagymagranultumot is szrok.A harmadik tnyrba belereszelem a sajtot.A st nagy gztepsijnek aljra stpaprt fektetek.Bekapcsolom a stt 200 fokra, hagy melegedjen.A hsszeleteket elbb a lisztbe, majd a tojsba, vgl a sajtba forgatjuk, s szpen sorba belefektetjk a tepsibe.Ha mr mind kszen van, s mg maradt sajt s tojs, azt mg rkenjk a hsok tetejre.A mr meleg stbe tesszk, de csak 10 percre, mert aztn 175 fokra visszavesszk a hmrskletet, s mg 30 percig stjk.Ha gy ltjuk, hogy mr a szalonna szpen megpirlt, de mg nem jrt le az id, egy aluflival lazn takarjuk le, s gy nem g meg a szalonna !
J tvgyat kvnok hozz !
| |