|
Próbálok minél több halat becsempészni az étrendünkbe, ezért készült ez az étel is ! ! !
Boros-gombás hal
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri lapos hal filé (vagy bármilyen más tengeri hal),
- olaj, halak fűszerkeverék, 50 dkg gomba (csiperke), 1 dl bor, 2 fej vöröshagyma,
- só, bors, kakukkfű.
Elkészítése:
A halat befűszerezem a fűszerkeverékkel és egy kicsit állni hagyom.
Egy tepsit kiolajozok és belefektetem a halszeleteket, lehetőleg ne legyenek egymáson.
A gombát elterítem a tetején és sózom, borsozom, kakukkfüvezem, majd a karikára vágott hagymával is beterítem és ezt is besózom.
Aláöntöm a bort és alufólia alatt megpárolom az egészet, majd azt levéve róla egy kicsit megpirítom a tetejét és főtt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |