| Életünk első lazaca, mivel még soha nem ettünk és nem is csináltam még.
Több receptből állítottam össze, ezt az ételt, a mi ízlésünk szerint !
Lazac gombás szósszal
Hozzávalók:
- 4 db lazac szelet, 30 dkg gomba, olaj,
- 1 evők. margarin, 1 póréhagyma,
- 1 citrom, halak fűszerkeverék, só, bors,
- mustár, 1 kis db. tejföl.
Elkészítése:
A hússzeleteket bedörzsölöm a halak fűszerkeverékkel és fél citrom levével megcsepegtetem.
A hagymákat felszeletelem és egy kis olajon elkezdem pirítani.
Hozzáadom a szeletekre vágott gombát és megfűszerezem, majd együtt pirítom őket.
Belerakom a tejfölt, egy evőkanál mustárt és a citrom másik felét belecsurgatom.
Összefőzöm az egészet.
Egy serpenyőbe rakok egy evőkanál margarint és a lazacok mindkét oldalát megsütöm.
Nem szabad túl sütni, mert akkor kiszárad.
Párolt rizzsel és a gombamártással tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |