|
Valami jat szerettem volna kszteni, kiprblni s nagyon jl sikerlt ! ! !
Sonks-tejsznes-sajtos csirke
Hozzvalk:
- csirkealkatrszek (pl: csirkemell, csontozott csirkecomb)
- 2 db tojs, liszt + zsemlemorzsa keverk, s
- fokhagyms fszerkeverk, bors, pici zsr
- 2 dl tejszn, 10 dkg baconszalonna, vagy fstlt sonkaszeletek,
- reszelt trapista sajt.
Elksztse:
A csirkemelleket (ebben az esetben) lapjba felszeleteltem, besztam s fokhagyms fszerkeverkkel beszrtam. Megfrdettem felvert tojsba, majd a lisztes zsemlemorzsa kerevkben meghempergettem.
Egy magasabb fal tepsit kicsit bezsroztam s belefektettem a hsaimat.
A tejsznbe belekevertem a st, borsot s ezzel nyakon ntm az egszet.
200 fokos stben, lefedve stm egy 30 percet.
Kiveszem a stbl, rfektetem a sonkaszeleteket s bebortom reszelt sajttal s fedetlenl visszarakom, slni mg nem kap egy kis sznt.
n tepsis, slt burgony-lilahagyma keverket adtam hozz, amit stzacskban stttem meg.
J tvgyat kvnok hozz !
| |