|
Az eredeti recept 2 rsnak rja, de n 5 rt kelesztettem, mert gy alakult, ezrt neveztem el ennek. Nincs dagaszts, tbbszri keleszts, formzs s isteni, kvl ropogs, bell foszls kenyeret kapunk !!!!!!!!
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1382637705_02541.jpg)
5 rs kenyr
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 1 cs. porleszt, 1 evk. s,
- 3 dl vz, 1,5 dl tej, 1 evk. cukor.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1382639001_04918.jpg)
Elksztse:
A keleszttlamba raktam a lisztet, beletettem a st s az lesztt s sszekevertem. A folyadkokat felmelegtettem s beleszrtam a cukrot, majd egy fakanllal kevergetve hozzkevertem a liszthez s egynemv kavartam, mint a galuska olyan lett. Lefedve flretettem s csak 5 ra mlva vettem el.
A stmet 220 fokra lltottam s beleraktam az ovlis jnaimat.
A folys tsztmat egy vastagon belisztezett felletre tettem s a fakanlla kikapartam r. A tetejt is vastagon beliszteztem s egy prszor hajtogattam, kzben persze mg sok lisztet felvesz, mert elgg ragads, de nem kell megijedni tle !
Amikor mr forr a st, akkor kiveszem a jnaimat (vatosan) s megszrom az aljt liszttel, s belepottyantom a tsztt, lekenem a tetejt vzzel s rteszem a tetejt.
35-40 percig stm gy, majd leveszem a tetejt s visszaveszem a ht 180 fokra s addig stm, amg a teteje szp sznt nem kap.
Ha kislt akkor kibortom egy rcsra, hogy az alja is levegzzn.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |