|
Volt mr egy pr slt nyuszi prblkozsom, de ezt az elksztsi mdot most prbltam ki s neknk ez jtt be a legjobban ! ! !

Rszeges nyuszi
Hozzvalk:
- egy kisebb nyuszi (kb.2 kg-os),
- hsos szalonna, fokhagyma, rozmaring,
- s, bors, olivaolaj, szraz fehrbor.
- kb. 1 kg burgonya, s, bors, fstlt z sltburgonya fszer.
Elksztse:
A nyuszit elz este feldarabolom (a nyaki-mellkasi rszbl s a mjbl levest fztem).
A hsdarabokat srn megtzdeltem hsos szalonnval s felszeletelt fokhagymval. Megsztam, megborsoztam s mg rozmaringgakkal is megtzdeltem s ment a hidegre.
Msnap egy nagyobb tepsibe ntk egy kis olvaolajat s belepakolom a husikat s ntk al gy 1 dl bort, lefedem s berakom slni.
Amikor mr flig megpuhult, akkor egy nagyobb zacskba beleteszem a vastagabb szeletekre vgott burgonykat s rrakom a fszereket. Befogom a szjt a zacsknak s jl sszemaszrozom a krumplit a fszerekkel.
Kiveszem a nyuszis tepsimet s krrendezem a fszeres burgonykat.
Amikor mr megpuhult minden, akkor leveszem a fedelet s megpirtom a tetejt.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |