|  | gy ksztettem, ahogyan Anyukm elmondta semmi faxni, csak egyszer, de nagyszer tartalmas leveske ! ! ! 
 
  
 Lencseleves fstlt finomsgokkal
 
 Hozzvalk:
 - 30 dkg lencse, 25 dkg fstlt sonka,- 20 dkg fstlt kolbsz, s, bors,
 - 2 evk. liszt, 3 evk. olaj, 1 db tejfl,
 - kis fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
 - 1 babrlevl.
 
 Elksztse:
 
 A lencst mr elz este beztatom vzbe.
 Msnap leszrm s odarakom gy 1,5 liter vzzel fni s beledoblom a kvetkez dolgokat:
 felkockzott sonka, felszeletelt kolbsz, a hagymk egszben, babrlevl s a fszerek.
 Lassan puhr fzm az egszet.
 Kzben a lisztbl s az olajbl rntst csinlok, amit ha kihlt a tejfllel keverek ki. A forr levesbl merkanllal kiveszek s ezzel keverem ki a rntst, majd az egszet belentm a levesbe.
 jra felfzm az egszet s mr
 kszen is van !
 Ecettel savanybbra, tejjel lgyabbra zesthetjk, ki hogy szereti !
 
 J tvgyat kvnok hozz !
 
 
 |  |