| A receptet a Stigyr oldaln talltam, mert kerestem szilvalekvros stit. Olyat szerettem volna, amilyet mg nem stttem. Tnyleg a hjashoz hasonlt, csak knnyebb a tsztja s mg tojs sem kell bele ! ! !

Hamis hjas
Hozzvalk:
- 40 dkg liszt (fele sima,fele rtes), csipet s,
- 10 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 evk. ecet,
- 6 evk. vz, szilvalekvr, porcukor.
Elksztse:
A tsztjt elz nap este be kell gyrni s jszakra htbe rakni. A lisztbe teszek egy kis st s sszegyrom a margarinnal. Hozzadom a porcukrot s az ecettel s a vzzel lgyabb tsztv gyrom. Folpackba csomagolom s a htbe rakom.
Msnapra megkemnyedik, de szobahmrskleten egybl felenged. Vkonyra nyjtom s nagy pogcsaszaggatval kiszaggatom.
Mindegyik kr als szlt megvizezem, teszek bele egy kis kanl lekvrt s sszeragasztom.
180 fokos, elmelegtett stben, stpapros tepsiben stm, gy 10-12 perc alatt. Nekem 3 tepsi lett, pontosan 56 db.
Ahogy kisl porcukorba forgatom s mr kszen is van.
J tvgyat kvnok hozz !
| |