| Ezt is a stban rntottam ki, mert mostmr csak gy rntok husit. A lngolt kolbsz igazn j zt adott neki !

Kolbszos karaj rntva
Hozzvalk:
- 6 szelet karaj, 25-30 dkg lngolt kolbsz, s,
- bors, 1 tnyr liszt, 2 db tojs, 1 tnyr zsemlemorzsa,
- 1 tnyr olaj, fogpiszklk, stpapr.
Elksztse:
A karajszeleteket szp nagyra, mint a kzfejem, kiklopfolom, s beszom, s egy jszakra berakom a htbe.
Msnap a kolbszt felszeletelem, s a hsszeletek egyik felre rakok 3-4 szeletet, a msik felt, pedig rhajtom, s 3 db fogpiszklval megtzm, s szom, borsozom.
Egy nagyobb tepsibe stpaprt teszek, s a stmet bekapcsolom 180 fokra.
Egy tnyrba felverem a kt darab tojst, pici sval.
Minden hsdarabot megforgatok, a kvetkez sorrendben:
liszt, tojs, przli, olaj, s mehet is a tepsibe.
Nem kell al olajat nteni, mert a kolbszzsr is ki fog slni, egy kicsit.
Berakom slni, s 20 perc utn, vatosan megfordtom ket.
jabb 20 perc utn kszen is vannak.
J tvgyat kvnok hozz !
| |