| Nagyon aranyos, s finom nyri almkat kaptam, gyht gondoltam stk belle valamit . . .

Habos alms lepny
Hozzvalk:
- 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet s, fl cs. stpor,
- 4 tojs, 12 dkg cukor, 1 evk. tejfl, citroml.
- 1 kg alma meghmozva, 1 tesk. fahj,
- 10 dkg darlt di, 15 dkg porcukor.
Elksztse:
A lisztbe keverem a st, s a stport, s belemorzsolgatom a margarint. Amikor mr csommentes, akkor hozzadom a tojsok srgjt, a fehrjket pedig, pr csepp citrommal, a htbe rakom.
A cukrot is beleteszem, s a tejfllel tsztv gyrom, s belerakom a htbe, pihenni egy kicsit.
Addig az almkat megpucolom, s lereszelem, jl kinyomkodom a levt, s hozzkerevem fahjat.
A stmet bekapcsolom 175 fokra, s a 20x30- cm-es tepsimet kimargarinozom.
A tsztt kiveszem, s kinyjtom, belerakom a tepsi aljba, s az tenyeremmel ellapogatom, s megszurklom villval.
Berakom 20 percre slni, aztn kiveszem, megszrom a darlt dival, rteszem az almt, s megszrom a tetejt kristlycukorral, hogy egyenletesen befedje.
A stmet lekapcsolom, hogy hljn egy kicsit ki.
A tojsfehrjket, a porcukorral kemny habb verem, s eloszlatom a cukrozott alma tetejn.
Ezutn mr csak 130 fokon stm tovbb, addig, amg rzsaszn nem lesz a hab a tetejn.
J tvgyat kvnok hozz !
| |