| Leves karfiollal, rntssal, galuskval, s csirkvel !

Karfiolleves rntssal
Hozzvalk:
- 1 nagy fej karfiol, 4 db rpa, 4 db csirkemj, 1 paprika,
- 3 db csirkeszrny, s, bors, egy kis fej vrshagyma.
Rntshoz:
- 2 evk. olaj, 1 evk. liszt, fl evk. pirospaprika,
- 1,5 dl tej.
Galuskhoz:
- 1 tojs, 5-6 evk. liszt, s.
Elksztse:
2,5-3 liter vzbe odateszem a csirkedarabokat, a rzsira szedett karfiolt, a felszeletelt rpt, a flbevgott paprikt, s az egszben hagyott hagymt fni.
Elksztem a viltos rntst, s elteszem hlni.
Amikor felftt a leves, akkor kis gzra veszem, megfszerezem.
A kihlt rntsba belekeverem a pirospaprikt, s aprnknt a tejet, majd a levesbl kivve, belekeverem a levesbe.
sszlltom a galuskt, s amikor mr majdnem ksz a leves, akkor belefzm.
J tvgyat kvnok hozz !
| |