| Mint minden levest, n mr elz nap megfzm, mert rjttnk, hogy msnap sokkal finomabb. gy tettem ebben az esetben is, s megrte . . .

Pulyks borsleves
Hozzvalk:
- 40 dkg pulykamell, 50 dkg zldbors, 3 db rpa,
- 2 evk. liszt, petrezselyemzld, s, bors, 2 evk. olaj.
Elksztse:
Az olajon odateszem proldni a kockra vgott hst, majd hozzadom a borst, s felkarikzott rpt is.
Ha mr gy 10-15 perc eltelt, akkor lehzom a tzrl s belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tzre, s kis gzon addig stm, keveregetve, amg a liszt zsemleszn nem lesz.
Ekkor aprnknt hozzkeverve vizet ntk r, s jl kikeverem, hogy ne legyen csoms. Felntm annyi vzzel, amennyi levest akarok. (kb. 3,5 liter).
Felfzm, de figyelek r, mert knnyen kifut.
Ha felftt, kis gzra veszem, s megfszerezem, s belerakom az aprra vgott petrezselymet.
Ha minden puha, akkor kszen is van.
Lehet mg tsztval srteni, de nekem megint, gy is elg sr lett.
J tvgyat kvnok hozz !
| |