|
Brmivel megtlthet, gyorsan sszellthat finomsg, s mennyei illatok a konyhban . . .
A receptet a Konyha-lakk oldaln talltam.
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1236790436_03028.)
Sajtos-sonks lepny
Hozzvalk:
Tszta:
- 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 db tojs, s.
Rvalk:
- 20 dkg fstlt-ftt karaj, vagy sonka, vagy brmilyen
felvgott, kolbszszeletek,
- 2 fej lilahagyma felszeletelve, vagy prhagyma is lehet,
- brmilyen paprika felkockzva,
- 20 dkg sajt reszelve, 1 db tejfl, s, bors,
- 2 db tojs, 2 evk. tej.
Elksztse:
A tszthoz valkat gyorsan sszegyrom, ha nem akar sszellni, teszek hozz egy pici hideg vizet. Amg mindent sszevgok berakom a htbe.
A hsflt felkockzom, a hagymt felkarikzom, a paprikt kockkra vgom, a sajtot lereszelem.
A tejflt a tojsokkal, a tejjel, s a fszerekkel sszekeverem.
Egy lepnyformt kimargarinozok, s belisztezek.
A stt bekapcsolom 180 fokra.
A tsztt kiveszem a htbl, s kinyjtom.
Belerakom a lepnyformba, s beleigaztom, gy, hogy legyen pereme is.
Rtertem az sszes feldarabolt finomsgot, s mieltt berakom slni, csak akkor ntm r a tejfls ntetet.
gy 40-45 perc alatt sl meg.
Javaslat:
Brmit r lehet tenni, gombt, kukorict, zldsgeket, paradicsomot, jhagymt, ki mit szeret !
J tvgyat kvnok hozz !
| |